Skip to main content

Back to the future
Those who can’t learn from the past…

Well, here we are, poised at the starting gate of another fantabulous year. As we dream wistfully about all of the possible political story lines of 2010 (the return of George Allen? A Ken Cuccinelli-imposed Christian caliphate?), we can only hope that it will be half as exciting and eventful as the year gone by. And so, before we plunge headlong into the terrible tens, we’d like to pause and relive some of our favorite moments from the past 12 months. As always, we encourage you to play along at home. But please do us a favor: if you get more than nine correct answers, immediately make a belated New Year’s resolution to get out more.

  1. House Minority Whip Eric Cantor got a high-profile start in 2009 by ensuring that no Republican U.S. Representative voted for President Obama’s stimulus plan. What did he claim that “just saying no” would give the GOP?

          A)  “A recalcitrant reputation”
          B)  “A shot in the arm”
          C)  “A kick in the ass”
          D)  “Excellent practice for the annual intern mixer”

  1. In March 2009, then-Republican Party Chairman Jeff Frederick found out that State Senator Ralph Northam was about to switch parties, costing Democrats the majority. What did he immediately do?

           A)  Reward Northam with a promise of unlimited primary campaign funds
           B)  Switch parties himself, stating “two can play at that game!”
           C)  Send out a gloating Tweet, thereby alerting the Dems and torpedoing the deal
           D)  Buy the entire senate a round of Jell-O shots

  1. In April, what had political tongues wagging at the 61st annual Shad Planking festival?

           A)  The absence of gubernatorial candidate Creigh Deeds
           B)  The dearth of Terry McAuliffe signs
           C)  Lieutenant Governor Bill Bolling’s ill-advised decision to streak the stage
           D)  The last-minute addition of Chilean Sea Bass to the menu,
                 necessitated by 2009’s catastrophic shad harvest

  1. When candidate Bob McDonnell tried to connect with voters by calling himself “sort of unemployed,” what did his opponents point out?

           A)  That he was still collecting residuals from multiple appearances on “The 700 Club”
           B)  That he had actually applied for state unemployment benefits,
                 despite his opposition to extending funding for the program
           C)  That he also lived with his mom and drove a broken-down Pacer
           D)  That he was receiving a regular paycheck from a Virginia Beach law firm

  1. Where did Eric Cantor hold the first (and, as far as we know, only) meeting of his National Council for a New America?

           A)  Chuck E. Cheese
           B)  Pie-tanza
           C)  Hard Rock Cafe
           D)  The Tool Shed

  1. What theme did McDonnell, Bolling and Cuccinelli apply to their first joint campaign swing?

           A)  “Just Say Yes”
           B)  “Keep the Change”
           C)  “Here’s the Beef”
           D)  “Lock Up Your Daughters”

  1. What did Creigh Deeds do immediately after winning the Democratic gubernatorial primary?

           A)  Start referring to himself as “The Deedinator”
           B)  Depart for a two-month vacation in Antigua
           C)  Move his campaign headquarters out of Charlottesville
           D)  Formally concede the general election

  1. What did Republican General Assembly candidate Catherine Crabill suggest her supporters turn to if they didn’t win at the ballot box?

           A)  “The soapbox.”
           B)  “The squawk box.”
           C)  “The bullet box.”
           D)  “A sane candidate.”

  1. In the closing days of the campaign for governor, McDonnell supporter Sheila Johnson landed in hot water for making fun of Creigh Deeds’ what?

           A)  Name
           B)  Stutter
           C)  Haircut
           D)  Body odor

  1. What did Ken Cuccinelli brandish at his election night victory party?

           A) A broom labeled “McBollinelli”
           B) A shotgun labeled “Shannon Shooter”
           C) A torch labeled “Constitution Kindling”
           D) A cricket bat labeled “Who’s Your Daddy?”

  1. Tareq and Michaele Salahi lied about what?

            A) Being invited to the White House
            B) The fact that Michaele was once a Washington Redskins cheerleader
            C) The value of a watch forfeited to satisfy a landscaping debt
            D) All of the above, and more

Answers: 1-B, 2-C, 3-A, 4-D, 5-B, 6-A, 7-D, 8-C, 9-B, 10-A, 11-D

Cross-posted from C-VILLE Weekly

Originally posted to Hard Left on Tue Jan 05, 2010 at 07:01 PM PST.

EMAIL TO A FRIEND X
Your Email has been sent.
You must add at least one tag to this diary before publishing it.

Add keywords that describe this diary. Separate multiple keywords with commas.
Tagging tips - Search For Tags - Browse For Tags

?

More Tagging tips:

A tag is a way to search for this diary. If someone is searching for "Barack Obama," is this a diary they'd be trying to find?

Use a person's full name, without any title. Senator Obama may become President Obama, and Michelle Obama might run for office.

If your diary covers an election or elected official, use election tags, which are generally the state abbreviation followed by the office. CA-01 is the first district House seat. CA-Sen covers both senate races. NY-GOV covers the New York governor's race.

Tags do not compound: that is, "education reform" is a completely different tag from "education". A tag like "reform" alone is probably not meaningful.

Consider if one or more of these tags fits your diary: Civil Rights, Community, Congress, Culture, Economy, Education, Elections, Energy, Environment, Health Care, International, Labor, Law, Media, Meta, National Security, Science, Transportation, or White House. If your diary is specific to a state, consider adding the state (California, Texas, etc). Keep in mind, though, that there are many wonderful and important diaries that don't fit in any of these tags. Don't worry if yours doesn't.

You can add a private note to this diary when hotlisting it:
Are you sure you want to remove this diary from your hotlist?
Are you sure you want to remove your recommendation? You can only recommend a diary once, so you will not be able to re-recommend it afterwards.
Rescue this diary, and add a note:
Are you sure you want to remove this diary from Rescue?
Choose where to republish this diary. The diary will be added to the queue for that group. Publish it from the queue to make it appear.

You must be a member of a group to use this feature.

Add a quick update to your diary without changing the diary itself:
Are you sure you want to remove this diary?
(The diary will be removed from the site and returned to your drafts for further editing.)
(The diary will be removed.)
Are you sure you want to save these changes to the published diary?

Comment Preferences

Subscribe or Donate to support Daily Kos.

Click here for the mobile view of the site